Bijeenkomst regionale kernteam opschalingsplan

In augustus kwam het regionale kernteam bij elkaar over het opschalingsplan COVID-19. ROAZ regio Zwolle heeft als doel om per 1 oktober 2020 18 extra IC-bedden aan te bieden met behoud van de reguliere zorg met de noodzaak tot behandeling. Per 1 januari 2021 komen er nog 29 extra IC-bedden bij. Concreet betekent dit dat de regio gefaseerd kan opschalen als het verloop van de COVID-19 pandemie (of een andere noodzaak) daar om vraagt.

De thema’s uit het plan zijn:

  1. fases van opschalen aantal IC- en kliniekbedden in de regio;
  2. Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (RCPS);
  3. capaciteitsmonitor LPZ (voormalig 2twtny4);
  4. uitstroom: VVT en revalidatie;
  5. opleiden / personeel;
  6. vervoer.

Monique Jacobs, manager Netwerk Acute Zorg regio Zwolle: ‘Belangrijk voor deze bijeenkomst was om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie in onze regio. En om de acties concreet te beleggen; wat gaan wij regionaal oppakken en wat is bij de individuele ziekenhuizen belegd. Daar zijn wij in geslaagd. Het was een inspirerende sessie waarbij iedereen gemotiveerd is deze landelijke opdracht in nauwe samenwerking op te pakken.’

De leden uit het kernteam gaan de komende weken met de thema’s aan de slag om ze concreet te maken en samen te voegen tot een plan. Begin september komt het kernteam weer bij elkaar.

Gepubliceerd op 17-08-2020

Delen

© 2015 Netwerk Acute Zorg   |   Webdesign: Webton.nl