Emergo Train System (ETS)

Emergo Train System (ETS) is een simulatiemiddel dat wordt ingezet bij scholingen voor voorbereiding op rampen en crises. Met ETS is het mogelijk tijdens opleiding, training en/of oefening een crisissituatie in beeld te brengen en te kijken wat de consequenties zijn van gemaakte keuzes.

Beheer
Het Netwerk Acute Zorg regio Zwolle is, samen met Acute Zorg Euregio, de beheerder van ETS in beide regio’s. ETS is slechts een middel, daarom is het noodzakelijk dat er goede instructeurs zijn die de scholing of oefening begeleiden. De instructeurs/oefenleiders worden opgeleid onder toezicht en begeleiding van het Netwerk Acute Zorg regio Zwolle. Hierbij wordt aansluiting gezocht bij analoge ontwikkelingen in de regio VuMC, Traumanet AMC en Zuid Limburg. Educators uit  de genoemde regio’s werken samen aan scholing en nascholing van ETS instructeurs.

Beproefd systeem
ETS is een begrip geworden door de effecten van het gebruik. Ziekenhuizen en pre-hospitale zorgaanbieders maken gebruik van ETS voor opleiden van medewerkers en leidinggevenden. Het is een beproefd systeem en een goede aanvulling en voorbereiding op grote real life oefeningen of trainingen.

EKF-20160405-1307

Delen

Herkomst

ETS is van origine een Zweeds training- en oefensysteem en is vertaald voor gebruik in Nederland.

© 2015 Netwerk Acute Zorg   |   Webdesign: Webton.nl