Huisartsen in de regio gevaccineerd

Afgelopen weekend (23 en 24 januari) zijn ca. 900 huisartsen uit deze ROAZ-regio (en een deel van de huisartsen uit Flevoland en Winterswijk) gevaccineerd tegen COVID-19. Zij konden hun vaccinatie halen bij Gelre Ziekenhuizen in Zutphen en Isala in Zwolle. Ook huisartsen in opleiding, physician assistants, verpleegkundig specialisten en chauffeurs die in kritische zorgprocessen voor COVID-19 een vitale functie vervullen, kregen een prik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Huisartsen Hans en Alexandra Bouman ontvangen in Gelre Ziekenhuis COVID-19 vaccin

Samenwerking

Vanaf het bericht maandagavond 18 januari over het beschikbaar komen van de vaccins, is alles op alles gezet om alle huisartsen uit te nodigen en ze dit weekend te vaccineren. Dankzij een mooie samenwerking tussen huisartsenorganisaties van de huisartsenposten, Isala en Gelre Ziekenhuizen, Netwerk Acute Zorg regio Zwolle en de Landelijke Huisartsenvereniging is dit binnen een week gelukt!

Dagelijks contact met COVID-19

In vijf ROAZ regio’s is dit weekend  gestart met het vaccineren van huisartsen. In totaal vinden de komende tijd de vaccinaties van alle huisartsen plaats in 23 ziekenhuizen in Nederland. Gemiddeld komen huisartsen waarschijnlijk dagelijks in contact met iemand die (mogelijk) COVID-19 heeft. Als vele huisartsen hierdoor uitvallen heeft dit effect op de hele zorgketen. Zeker met de dreiging van een derde golf is het daarom belangrijk deze groep nu te vaccineren.

 

Gepubliceerd op 24-01-2021

Delen

© 2015 Netwerk Acute Zorg   |   Webdesign: Webton.nl