Ontwikkelingen en updates uit de regio

De veiligheidsregio’s en GGD’en uit de regio’s IJsselland en Noord- en Oost Gelderland (NOG) monitoren alle ontwikkelingen op het gebied van corona. Zij hebben verschillende dashboards en sites opgezet om organisaties, inwoners en andere betrokkenen hierover te informeren. Hieronder lichten wij er een paar uit:

CoronaActueel en IJssellandscan regio IJsselland

CoronaActueel geeft een wekelijks en dagelijks beeld van de coronabesmettingen in de regio IJsselland. In één oogopslag is het (nieuwe) aantal besmettingen zichtbaar en geven zij een korte regionale uitleg. Iedere maandag, woensdag en vrijdag plaatsen zij een nieuwe CoronaActueel. Deze is te vinden op de site van VR IJsselland.
GGD IJsselland maakt iedere dinsdagmiddag een IJssellandscan, een uitgebreide scan van de hele regio.

 

De CoronaMonitor regio IJsselland

Veiligheidsregio IJsselland en GGD IJsselland willen gemeenten, organisaties en inwoners van de regio IJsselland wekelijks op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken op het gebied van corona. Dat doen zij aan de hand van de CoronaMonitor. In deze monitor komen de actuele ontwikkelingen rond zes onderwerpen aan bod: het coronavirus,  testen, bron- en contactonderzoek, zorgcontinuïteit, naleving en handhaving. De CoronaMonitor verschijnt elke woensdag en is te vinden op de website van Veiligheidsregio IJsselland en GGD IJsselland.

Situatieschets GGD NOG

De GGD NOG stelt organisaties en inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland wekelijks op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van corona middels de situatieschets COVID-19. Deze schets geeft een overzicht van de actuele cijfers in de regio Noord- en Oost-Gelderland. Bijvoorbeeld het aantal bevestigde besmettingen per gemeente én een toelichting daarop, het aantal uitgevoerde testen in de teststraten én het percentage positieve tests in de teststraten. De cijfers in deze situatieschets worden – indien beschikbaar – iedere dinsdag ververst en zijn te vinden op de website van de GGD NOG.

Regionaal Dashboard Veiligheidsregio en GGD NOG

De Veiligheidsregio en de GGD van Noord- en Oost Gelderland brengen de 22 gemeenten, het Regionaal Operationeel Team (ROT) en het Regionaal Beleidsteam (RBT) wekelijks op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van corona. Dat doen zij aan de hand van een Regionaal Dashboard. Om de informatievoorziening bij de bestrijding van de coronacrisis in de VNOG te verbeteren is dit dashboard gemaakt. In het dashboard zijn de thema’s Virusverspreiding, Zorgcontinuïteit (Care & Cure) en de Nalevingsmonitor opgenomen.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op 30-11-2020

Delen

© 2015 Netwerk Acute Zorg   |   Webdesign: Webton.nl