Vaccinatie patiënten met hoog risico gestart  

26 maart is gestart met de vaccinaties voor de hoog medische risicogroepen. Deze vaccinatieronde wordt landelijk gecoördineerd vanuit het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) in samenwerking met het RIVM, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). De regionale coördinatie wordt gedaan door projectleiders uit de ROAZ-regio’s. In de ROAZ-regio Zwolle wordt gevaccineerd door alle ziekenhuizen: Gelre ziekenhuizen, Deventer Ziekenhuis, Isala, St Jansdal en Saxenburgh Medisch Centrum.

Patiëntengroepen

Ziekenhuizen nodigen zelf de betreffende patiënten uit om een afspraak te maken. Het gaat hier om patiënten, die onder controle zijn bij een specialist, met een hematologische aandoening, ernstig nierfalen of een ernstig aangeboren afweerstoornis. Ook patiënten die een orgaan-, stamcel- of beenmergtransplantatie hebben ondergaan, komen in aanmerking. In deze regio gaat het om ruim 5000 patiënten. Zij ontvangen hun eerste vaccin de komende weken. Het vaccin dat zij ontvangen is het Moderna vaccin, dat betekent dat zij na vier weken een tweede vaccin ontvangen.  

Vaccinatie medewerkers directe patiëntenzorg

Naast de vaccins voor patiënten met een hoog risico indicatie, ontvangen ziekenhuizen deze week ook een aantal vaccins om een deel van de eigen medewerkers te vaccineren. Het gaat hier om medewerkers met direct patiëntencontact in de acute zorg op de COVID-afdelingen, die begin dit jaar geen vaccin konden krijgen. Ook medewerkers die onmisbaar zijn voor de continuïteit van zorg in de acute, semi-acute en kritiek planbare zorg komen in aanmerking. Zij ontvangen het AstraZeneca vaccin.

Gepubliceerd op 30-03-2021

Delen

© 2015 Netwerk Acute Zorg   |   Webdesign: Webton.nl