Coronavaccinatie: aanpak in onze regio

Vanaf maandag 18 januari 2021 starten GGD IJsselland en GGD Noord- en Oost Gelderland (NOG) met het geven van coronavaccinaties. De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo.
Behoort u daartoe? Dan ontvangt u vanaf 4 januari 2021 een uitnodiging voor de coronavaccinatie van uw werkgever, die hiervoor gebruik maakt van informatie van het RIVM en de koepelorganisatie. U hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Locaties

IJsselland

De GGD’en zijn de uitvoerende partij. Ze zorgen voor een grote locatie in de regio om te kunnen vaccineren en regelen het logistieke deel (zoals de opslag van het vaccin op de juiste temperatuur) en de mensen die de vaccinaties op een veilige manier gaan geven.
De locaties zijn rond: dat is voor IJsselland de IJsselhallen in Zwolle, waar een aparte hal wordt ingericht, gescheiden van het testen, zie voor meer informatie de website van GGD IJsselland.

Noord- en Oost Gelderland (NOG)

Voor NOG is dat sporthal Mheenpark in Apeldoorn (in Gelderland wordt ook gevaccineerd in sportcentrum Papendal in Arnhem en aan de Havenweg in Wijchen). Voor meer informatie, bezoek de website van GGD NOG.

Zorgmedewerkers kunnen op iedere locatie terecht

Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen de twee inentingen zit drie weken.

Wat zegt de wetenschap?

Wilt u meer weten over het coronavaccin en hoe dit zo snel ontwikkeld kon worden? Bekijk dan het filmpje van Amsterdam UMC waarin professor Marjolein van Egmond vragen beantwoordt.

Gepubliceerd op 29-12-2020

Delen

© 2015 Netwerk Acute Zorg   |   Webdesign: Webton.nl